منو سایت

اسکالا چیست و چه کاربردی دارد؟

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
اسکالا چیست و چه کاربردی دارد؟

اسکالا چیست؟ از آنجایی که زبان برنامه نویسی اسکالا در حال حاضر یکی از معروف ترین زبان ها نیست، ممکن است اطلاعات زیادی در مورد محاسبات اسکالا نداشته باشید.

به طور خلاصه، زبان اسکالا هم یک برنامه نویسی شی گرا و هم یک زبان برنامه نویسی کاربردی است که در ابتدا برای حل مشکلات برنامه نویسی جاوا ایجاد شد. نام “اسکالا” ترکیبی از “مقیاس پذیر” و “زبان” است، به این معنی که می تواند با هر پروژه ای رشد کند و می تواند برای برنامه های سازمانی بزرگ مقیاس شود.

در این پست، در مورد اینکه اسکالا چیست، نمونه‌هایی از کاربرد اسکالا، نحوه عملکرد آن، تفاوت‌های بین اسکالا و جاوا و مکان یادگیری برنامه‌نویسی اسکالا برای مبتدیان بیشتر توضیح خواهم داد.

محتوا

زبان برنامه نویسی اسکالا چیست؟

اسکالا یک زبان برنامه نویسی همه منظوره است که بر روی ماشین مجازی جاوا (JVM) اجرا می شود. مارتین اودرسکی طراحی Scala را در سال 2001 در École Polytechnique Fédérale de Lozanne (EPFL) در لوزان، سوئیس آغاز کرد. در اوایل سال 2004 به صورت عمومی منتشر شد.

صفحه اصلی اسکالا

برنامه نویسی اسکالا با کد جاوا سازگار است، به این معنی که جاوا و اسکالا می توانند آزادانه ترکیب شوند. محاسبات اسکالا می تواند کتابخانه ها را به هر دو زبان پشتیبانی کند.

چیزی که آن را بسیار منحصر به فرد می کند این است که برنامه نویسی شی گرا Scala و قابلیت های برنامه نویسی کاربردی Scala در یک طراحی زبان ترکیبی قدرتمند ترکیب شده اند. بیشتر زبان ها یا شی گرا یا تابعی هستند، بنابراین برنامه نویسی در اسکالا از این نظر بسیار متفاوت است.

اسکالا چگونه کار می کند؟

اسکالا از نحوی به نام پرانتز فرفری استفاده می کند که شبیه زبان C است.

به عنوان یک مثال اساسی، در اینجا Hello World در کد Scala به نظر می رسد:

object HelloWorld extends App {
 println("Hello, World!")
}.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه عملکرد اسکالا، ممکن است بخواهید دوره ای را برای یادگیری اصول اولیه اسکالا بگذرانید (در زیر تعدادی را توصیه می کنم!).

هم اکنون کدنویسی را شروع کنید

از انتظار دست بردارید و شروع به یادگیری کنید! 10 نکته من برای یادگیری کدنویسی را دریافت کنید.

اسکالا برای چه مواردی استفاده می شود؟

زبان برنامه نویسی اسکالا برای چه مواردی استفاده می شود؟ معلوم است که کاربردهای بسیار کمی دارد!

📱 از آنجایی که برنامه های اندروید به زبان جاوا نوشته شده اند، به این معنی است که Scala می تواند برای توسعه اندروید استفاده شود، به خصوص زمانی که رویکرد کاربردی ترجیح داده شود.

🖥️ همچنین می توان از آن برای کدنویسی برنامه هایی که در مرورگرهای وب اجرا می شوند، مشابه جاوا اسکریپت استفاده کرد. برای مثال Scala.js یک کامپایلر Scala است که به جاوا اسکریپت کامپایل می‌شود و نوشتن برنامه‌های Scala را که می‌توانند در مرورگرهای وب یا Node.js اجرا شوند امکان‌پذیر می‌سازد.

📊 اسکالا اغلب در علم داده نیز استفاده می شود. در واقع Python، R و Scala انتخاب های معمولی برای دانشمندان داده و مهندسان یادگیری ماشین هستند. این به این دلیل است که Scala را می توان همراه با Apache Spark برای کار با حجم زیادی از داده ها (معروف به Big Data) استفاده کرد.

چرا اسکالا را یاد بگیریم؟ محبوبیت و تقاضا برای مشاغل Scala

با توجه به شاخص محبوبیت زبان برنامه نویسی TIOBE، Scala در مارس 2022 شماره 36 است که از بسیاری از زبان های محبوب مانند پایتون، جاوا و غیره پایین تر است. اما این بدان معنا نیست که ارزش یادگیری ندارد! در واقع، تخصص در یک زبان کمتر محبوب می تواند رقابت شما را در بازار افزایش دهد.

در حال حاضر 28363 شغل مرتبط با Scala در Indeed.com وجود دارد. مهارت های برنامه نویسی اسکالا تنها چیزی نیست که برای اکثر این نقش ها نیاز دارید، اما در توضیحات ذکر شده است.

مرد روی لپ تاپ

💰 از آنجایی که این مشاغل کمی تخصصی تر هستند، می توانند کاملاً درآمدزا نیز باشند. یک توسعه دهنده Scala به طور متوسط ​​سالانه 139292 دلار درآمد دارد.

طبق StackShare، 921 شرکت از Scala در پشته های فناوری خود استفاده می کنند، از جمله Twitter، Coursera، The New York Times و Accenture.

اسکالا در مقابل جاوا، کاتلین، کلوژور و موارد دیگر.

همانطور که قبلا ذکر شد، اسکالا از نظر محبوبیت تنها #36 است، بنابراین به اندازه جاوا (#3)، پایتون (#1)، کاتلین (#31)، یا Go (#13) محبوب نیست. بیایید به چند تفاوت بین برنامه نویسی در اسکالا و زبان های مشابه نگاه کنیم.

اسکالا در مقابل جاوا

بر خلاف جاوا، اسکالا دارای بسیاری از ویژگی های زبان های برنامه نویسی کاربردی مانند Scheme، Standard ML و Haskell است، از جمله currying، تغییر ناپذیری، ارزیابی تنبل و تطبیق الگو.

اسکالا همان مدل کامپایل سازی جاوا و سی شارپ را دارد، به این معنی که کد اسکالا می تواند کتابخانه های جاوا را فراخوانی کند. بعلاوه، کد اسکالا در واقع می تواند به کد جاوا قابل خواندن تبدیل شود.

اسکالا همچنین در مقایسه با جاوا از انعطاف نحوی زیادی برخوردار است. به عنوان مثال، نقطه ویرگول در اسکالا مورد نیاز نیست.

اسکالا در مقابل Groovy & Clojure

اسکالا همچنین اغلب با Groovy و Clojure، دو زبان برنامه نویسی دیگر که از JVM نیز استفاده می کنند، مقایسه می شود. تفاوت اصلی این است که Scala به صورت استاتیک تایپ می شود، در حالی که Groovy و Clojure به صورت پویا تایپ می شوند.

اسکالا در مقابل کاتلین

Kotlin همچنین یک زبان JVM است که به صورت ایستا مانند Scala تایپ می شود. با این حال، در مقایسه با Kotlin، برنامه‌های Scala می‌توانند از نظر مدیریت حافظه و استفاده از CPU نسبت به کد جاوا شی گرا کارایی کمتری داشته باشند.

5 دوره آنلاین برای یادگیری اسکالا

برای یادگیری مهارت های زبان برنامه نویسی اسکالا آماده اید؟ این پنج دوره مکانی عالی برای یادگیری اصول اولیه زبان اسکالا و فراتر از آن است.

افشا: من شریک افتخار این دوره ها هستم. اگر از طریق این لینک ها دوره ای را خریداری کنید، ممکن است در صورت معرفی شما، کمیسیون کمی دریافت کنم. با تشکر!

  1. معرفی اسکالا در دیتاکمپ: در این دوره، شما اصول اولیه اسکالا، از جمله نحو و سبک، تمرکز بر متداول ترین توابع در کتابخانه استاندارد اسکالا را خواهید آموخت. در طول مسیر، کد اسکالا را برای یک برنامه واقعی می نویسید که نسخه کامپیوتری بازی کارت محبوب بیست و یک را اجرا می کند.
  2. اسکالا: شروع به کار در Pluralsight: این دوره به اندازه کافی اصول اسکالا را به شما می آموزد که به شما امکان می دهد تا کمتر کد دیگ بخار و کدهای تجاری بیشتری بنویسید. موضوعات تحت پوشش عبارتند از REPL، تطبیق الگو، بازگشت، و موارد دیگر.
  3. تخصص برنامه نویسی تابعی در اسکالا در Coursera: در این تخصص 5 دوره ای Scala، شما با یادگیری بلوک های اصلی پارادایم عملکردی شروع می کنید و تا ساختن یک برنامه کاربردی بزرگ و فشرده با داده ها با استفاده از داده های دنیای واقعی تا آخر پیش خواهید رفت. این دوره کمی فشرده تر است که تقریباً 7 ماه طول می کشد تا تکمیل شود (سرعت پیشنهادی 7 ساعت در هفته).
  4. آموزش ضروری اسکالا در آموزش لینکدین: این دوره با مبانی استنتاج نوع، متغیرها، حلقه‌ها، توابع و عملگرها شروع می‌شود و سپس به موضوعات پیشرفته‌تر در اسکالا مانند نگاشت الگو، کلاس‌ها، فیلدها، متدها، اشیاء و موارد دیگر می‌پردازد.
  5. اسکالا و مبانی برنامه نویسی تابعی | JVM را تکان دهید در Udemy: در این دوره، با نوشتن بیش از 3000 خط کد اسکالا، با بیش از 100 مثال و تمرین، اصول برنامه نویسی تابعی اسکالا را یاد خواهید گرفت.

من همیشه توصیه می کنم دوره های مبتدی رایگان یا ارزان را بگذرانید تا قبل از تصمیم گیری در مورد اینکه آیا می خواهید آن را ادامه دهید، ببینید آیا در یک زبان خوب هستید یا خیر.

سوالات متداول در مورد یادگیری Scala

بیایید با بررسی چند سوال متداول در مورد یادگیری برنامه نویسی در اسکالا به پایان برسانیم!

آیا یادگیری اسکالا سخت است؟

اگر از قبل جاوا را می‌دانید، یادگیری اسکالا بسیار آسان‌تر خواهد بود. با این حال، اگر به طور کلی در زمینه برنامه نویسی تازه کار هستید، یادگیری اسکالا تقریباً با یادگیری جاوا، C++ یا هر زبان برنامه نویسی محبوب دیگری خواهد بود.

کد نویسی مردانه

آیا باید جاوا را قبل از اسکالا یاد بگیرم؟

به شما بستگی دارد! این به اهداف شما بستگی دارد، از جمله اینکه چه نوع شغلی می خواهید و چه نوع پروژه هایی که می خواهید روی آن کار کنید. با این حال، یادگیری اسکالا یادگیری جاوا را آسان تر می کند و برعکس، بنابراین همیشه می توانید هر دو را یاد بگیرید!

آیا اسکالا شبیه پایتون است؟

هر دو زبان برنامه نویسی سطح بالا با نحو ساده و مختصر هستند. با این حال، تفاوت های زیادی بین اسکالا و پایتون وجود دارد. اسکالا یک زبان تایپ ایستا است که یافتن خطاهای زمان کامپایل را آسان تر می کند، در حالی که پایتون یک زبان تایپ پویا است. پایتون نیز بسیار محبوب تر است و جامعه بزرگ تری دارد. پایتون دارای کتابخانه های یادگیری ماشینی و ابزارهای مناسب برای علم داده و پردازش زبان طبیعی (NLP) است، در حالی که اسکالا ندارد.

آیا می خواهید به پایتون مسلط شوید؟

سپس لیست منابع یادگیری پایتون مورد علاقه من را دانلود کنید.

بنابراین شما آن را دارید، اصول اولیه زبان اسکالا. این یک زبان انعطاف پذیر عالی است که می تواند برای بسیاری از موارد مختلف استفاده شود. اگر علاقه مند به بررسی آن هستید، با یکی از دوره های بالا شروع کنید و آن را از آنجا بگیرید!